Mikuláš

Mikuláš

5. decembrový večer, keď tma zakryje naše domy, za oknami panuje tajuplná nálada, očakávame príchod Mikuláša. Nedočkavosť, úprimná radosť ... aj týmito slovami sa dá opísať sobotňajšia atmosféra.

Poobede na sviatočne vyzdobenom námestí, pri zvuku vianočných kolied, dobrej kapustnici, varenom vínku, punči, či medovine sa začali vianočné trhy. Naše ženy, škola, ponúkli vskutku krásne vianočné ozdoby. Bolo si z čoho vyberať či pre potechu oka, či pre mlsný jazýček. Pre našich najmenších, bola pripravená babička aj s fantastickými lekvárovými buchtami, v svadobke OÚ, kde sa čítali vianočné príbehy a rozprávky. Čas rýchlo ubehol a začalo sa stmievať. To sa už všetci začali zhromažďovať pred OÚ, kde sa čakalo na príchod Mikuláša.

A je to tu! Už prichádzajú!

Za rohom zrazu  počuť hlas zvonka. Na námestie zavítal sám veľký Mikuláš, aby spoločne s deťmi rozsvietil najdôležitejšiu vianočnú ozdobu - vianočný stromček. Za asistencie tradičných postáv Čertov a Anjelov zabezpečila obec pre deti, dúfame že, pekný zážitok. A aká by to bola Mikulášska návšteva bez koša plných sladkostí. Ale skôr ako ich Mikuláš rozdal  deti mu ukázali čo si preňho pripravili. Po rozsvietení stromčeka a krásnom ohňostroji sa Mikuláš rozlúčil so slovami: "Dedina vaša už žiari v celej kráse, stretneme sa o rok zase".

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k realizácii podujatia.

K blížiacim sa Vianociam prajeme všetkým krásne sviatky a našim najmenším bohatého Ježiška.

 

FOTOGALÉRIA Z  MIKULÁŠA

 

Odber noviniek

Prihláste sa k odberu a buďte informovaní o aktuálnych novinkách :