Deň matiek

 

Druhá májová nedeľa patrí našim mamám.

To sladké a prosté slovíčko mama znie tak dôverne a blízko. Mama – aké jednoduché, ale najľubozvučnejšie slovo. Slovo, ktoré sa prevažná väčšina z nás naučila vyslovovať ako prvé. Pri vyslovení slova mama sa vynorí v našich mysliach žena, ktorá nás sprevádzala životom od nášho počatia. Žena, ktorá je trpezlivá, chápavá, milá a obetavá, ktorá nám od malička ofúkava naše „boľačky“, ktorá sa teší z našich úspechov, ktorá sa trápi pre naše starosti. Nie je nič hrejivejšie ako „slnko“ vychádzajúce z milujúceho materinského srdca. Materinská láska nikdy nezahynie a nedá sa ničím nahradiť.

Dňa 10. mája  2015 obecný úrad srdečne pozval všetky mamy na oslavu Dňa matiek, ktorá sa konala v školskej jedálni základnej školy. Prihovoril sa im starosta našej obce p. Ing. Boris Soukup, ktorý poprial všetkým mamám, aby mali zo svojich detí vždy len radosť. Poďakoval im za  každé milé slovo, bozk a úsmev, povzbudenie, ale aj pokarhanie, ktoré pomôže deťom zamyslieť sa nad sebou. Tento deň patrí iba vám, oslavujeme vás, drahé mamy, lebo každý deň im odovzdávate kus seba. „ Buďte zdravé a krásne , také , aké ste boli  doteraz.“

Ku každému sviatku neodmysliteľne patrí kytica. Aj naše deti zo škôlky a školy  uvili kyticu z piesní, básní hier a tancov. Vyjadrili tým vďaku svojim mamám za ich lásku, starostlivosť a obetavosť.  Veríme, že to bol pre všetkých  zúčastnených príjemný zážitok. Veríme, že sme spríjemnili mamám ich výnimočný deň  a zo stretnutia odchádzali z dobrým pocitom.

Odber noviniek

Prihláste sa k odberu a buďte informovaní o aktuálnych novinkách :