ADVENT 2017

Advent 2017

V nedeľu 3. decembra sme spolu privítali tohtoročný advent. Advent je obdobie prípravy na Vianoce. Čas adventu by mal byť naplnený množstvom milých stretnutí, počnúc rozsvietením prvej sviece na adventnom venci a vianočného stromčeka, či mikulášskou nádielkou. A tak sme sa zišli na námestí obce, aby sme spoločne pripravený veniec ozdobili a zažali prvú sviecu.

fotogaléria:

Zdobenie adventného venca

O týždeň neskôr 9.12. sa konala oslava príchodu Mikuláša. Adventné víkendy sme spestrili vianočným trhom s kapustnicou a punčom, ktorý prevoňal celé námestie a pohľad na blikotajúce vianočné svetielka každého sviatočne naladil. A tak sa o 15.00 hodine otvorili vianočné trhy , návštevníci si mohli zakúpiť koláčiky od mamičiek z MŠ, krásne zdobené perníčky, adventné venčeky, anjelikov, rôzne vianočné ozdoby .... Bola to pastva na oči, ale bolo čo- to i pod zub. Ponúkala sa cigánska pečienka, guláš z divočiny, tlačenka, grilované kolená. Obecný úrad mal v ponuke kapustnicu a makové pupáky. Na zahriatie nechýbalo varené vínko, medovina, či punč.

Na Adventné popoludnie sme pripravili fotokútik, ktorý zlákal nielen tých najmenších ale aj tých väčších, či rodiny. Dúfame, že fotografia bude milou spomienkou na túto akciu.

Čakanie na príchod Mikuláša nám vyplnili naše úžasné ženy, ktoré pre deti pripravili krátky program. Tanečnú detskú šou – pásmo z rozprávkovými postavičkami. Od vianočnej dielne z pomocníkmi Vianoc Elfami sme sa presunuli do ľadového kráľovstva s Elzou, Annou a Olafom. Olafovi na pomoc pribehol aj snehuliak. Nakoniec prišli na rad spoločníci Mikuláša - čerti a anjeli. Deti dostali od postavičiek svietiace náramky, aby sa umocnil pohyb rúk svetlom. Príchod Mikuláša s malými anjelikmi, ktorí mu svietili na cestu lampášikmi, privítali deti nacvičenou básničkou. Kultúrny program našich detí z MŠ a ZŠ bol pekný, zožal veľký potlesk a pochválil ho aj ujo Mikuláš. Spoločnými silami sme odrátali rozsvietenie vianočného stromčeka. Deti boli nakoniec obdarované sladkosťou, ktoré im Mikuláš priniesol vo veľkom vreci. Od veľkých anjelov deti dostávali prívesky malých anjelikov, ktoré darovala naša spoluobčianka. Celá akcia sa ukončila ohňostrojom a fotením z Mikulášom a ostatnými postavičkami.

Celé podujatie vyvrcholilo večer v kaviarni, kde sa ľudia prišli zabaviť a stráviť pár pekných chvíľ so svojimi priateľmi. Veď ako sa spieva v piesni od M. Davida „ Pár přátel stačí mít, ..... vždyť někdy stačí říct jen dál se snaž ty na to máš!“ Veď na to sú priatelia, aby ťa podržali a posunuli vpred v ťažkých chvíľach. Rodina a priatelia sú v našom živote to najdôležitejšie. Hlavne na sviatky by nemal byť nikto sám, treba cítiť lásku nás druhých. A preto nezabúdajme na našich najbližších, povedzme im láskavé slovo, pohlaďme ich po vlasoch, povedzme im, že ich máme radi, veď nás to nič nestojí a každého z nás to poteší a niektorým to doslovne pomôže.

Dúfame, že tí ktorí prišli, prežili pekné adventné popoludnie. Tí čo ešte stále otáľajú, nech prídu na budúci rok- sú srdečne vítaní.

A nakoniec tohto príspevku my dovoľte, aby som poďakovala všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách tejto akcie.

klikite na link:

FOTOGRAFIE Z MIKULÁŠA

Krásne Vianoce plné rodinnej pohody a v Novom roku 2018 Vám milí spoluobčania prajem veľa, veľa zdravia.

V.O.


 

Odber noviniek

Prihláste sa k odberu a buďte informovaní o aktuálnych novinkách :